Hidroterapia

Hidroterapie

Hidromasajul este un tip de masaj bazat pe beneficiile apei calde. In esenta acesta se bazeaza pe aceleasi tehnici ca ale masajului clasic (termic, mecanic si chimic) prin intermediul apei.

Hidromasajul ajuta la relaxarea muschilor, fluidizarea circulatiei sangvine, detensionarea muscular si eliminarea durerilor. Detensioneaza muschii si ajuta la regenerarea tesuturilor. Totodata are efecte benefice in lupta contra artrozelor, durerilor acute si cornice, accidentelor in zona cervicala, accidentele ca urmare a efectuarii unui sport, disconfortul in perioada unei sarcini, boala lui Crohn, insomnia, spondiloze, scleroze multiple, lupus, strresul precum si alte boli. Hidromasajul este excellent atunci cand este corelat cu tehnicile antistres.

Hidromasajul a fost dovedit ca un remediu natural si este utilizat de multi ani. Informatiile despre hidromasaj provin inca din antichitate si a fost facut popular de catre Romani. Acestia au purtat beneficiile imbaierii si ale masajului in toate tarile pe care le-au cucerit. Baile publice Romane au fost mereu recunoscute ca o sursa excelenta de relaxare unde membrii societatii inalte precum si toti oamenii liberi s-au putut bucura de beneficiile apei calde sau reci precum si a masajului.

Istoria moderna a hidromasajului incepe cu Tobias Smollet care a scris un eseu despre beneficiile apei. Incepand cu anii 60, hidromasajul castiga popularitate. In fiecare an sisteme din ce in ce mai avansate isi fac aparitia pe piata, reusind sa patrunda in casa fiecarei familii.

Astazi hidromasajul este foarte popular fiind folosit pentru multe afectiuni ale organismului uman. Este unul dintre cele mai cautate si populare forme de masaj.

Ca si metode de hidromasaj exista diverse forme. Jeturi simple de apa, amestec de aer cu apa sau pur si simplu aer. Intr-un spa modern, toate aceste tipuri de masaj sunt existente.

Printre beneficiile hidromasajului se numara:

Prin combinatia inedita dintre caldura, masaj si apa, hidroterapia este metoda ideala de a scapa de stresul sau durerile acumulate in timpul zilei sau diferite dureri. Acest tratament este indicat de catre doctori in relaxare, recuperare si tratarea durerilor cronice. Prin aceeasi metoda, muschii se tonifiaza iar metabolismul accelereaza ajutand la curele de slabire.

Hidromasajul actioneaza in mai multe feluri asupra corpului. Temperatura ajuta la dilatare sangelui, astfel tesuturile lezate vindecandu-se si pielea capatand un luciu/aspect sanatos. Jeturile de apa ajuta la eliberarea tensiunii musculare, lucru benefic in cazul in care suferiti de entorse sau rupturi de fibre musculare.

Jeturile de apa pot oferi un masaj al tesuturilor in profunzime sau unul usor, relaxat. Adaugand saruri de baie, hidromasajul devine solutia ideala impotriva stresului cotidian, relaxand atat corpul cat si mintea.

Aromoterapia

Aromoterapie

Aromoterapia este o forma de medicina alternativa care utilizeaza extracte de plante cunoscute sub numele de uleiuri volatile precum si ale componente aromate din plante, cu scopul de a imbunatati sanatatea si starea psihica a unei persoane. Denumirea de aromoterapie se refera la diferite metode de tratament bazate pe extracte natural din plante.

Aromoterapia se caracterizeaza ca o terapie ce are rolul de a stimula si intari sistemul imunitar al organismului. Aceasta se bazeaza pe utilizarea extractelor de plante naturale in diferite forme: uleiuri naturale, pulberi, etc.

Mirosurile (miresmele) au o functie vitala. Mirosul, ca functie a organismului, face parte din sistemul nostru vital, neglijat de cele mai multe ori. Prin intermediul mirosurilor, creierul nostru primeste mesaje care influenteaza direct starea noastra de spirit. Prin inspiratia acestor esente, sistemul nervos reactioneaza, producand efecte de relaxare. Exctractele natural actioneaza asupra creierului avand proprietati diverse: analgezice, tonifiante, calmante, anti-inflamatorii, cicatrizante, etc.

In cadrul acestui gen de terapie, se recomanda utilizarea urmatoarelor plante:

Cromoterapia

Cromoterapie

Cromoterapia este cunoscuta ca o metoda de terapie bazata pe culori.

In urma unor diverse cercetari, s-a constatat modul in care actioneaza culorile asupra psihicului uman, si anume direct asupra sanatatii si a bunei dispozitii. Succesul cromoterapiei este atribuit proprietatilor terapeutice si medicinale atribuite de multe secole culorilor.

Principiul cromoterapiei este bazat pe capacitatea de reactionare a organismului la vibratiile luminoase. In practica, corpul uman este expus unui fascicol luminos care alterneaza culorile, rezultand o ambienta cu efecte benefice.

Culorile ne fac sa ne simtim bine. Pentru asta, avem nevoie sa cunoastem proprietatile fiecareia in parte:

Meloterapia

Meloterapie

Meloterapia, sau terapia prin muzica, este o terapie ce se bazeaza pe influenta benefica a muzicii asupra psihicului uman, pentru imbunatatirea sanatatii organismului.

Muzica este considerata o modalitate excelenta de a imbunatati psihicul uman. Aceasta produce o stare emotionala agreabila permitand reducerea anxietatii, contribuind la ameliorarea unui anumit tip de dureri, favorizand totodata somnul. Pentru fiecare dintre noi, muzica are rolul de a actiona asupra starilor sufletesti. Ascultand muzica placuta ne putem relaxa.

Efectuand diferite teste, medicii au descoperit ca stresul si adrenalina pot fi coborate cu 20% cu ajutorul muzicii de relaxare.

Muzica prin esenta ei, are rolul de a trezi spiritul, revigoreaza constiinta, alunga depresiile si starile melancolice, inlatura insomniile, calmeaza spiritele colerice, produce vibratii la nivelul psihicului.